BRAČKI KAMEN

PO ČEMU JE BRAČKI KAMEN JEDINSTVEN?

Brački kamen je jedan od najpoznatijih kamena koji se koriste u građevinarstvu i arhitekturi u Hrvatskoj. Od tog su kamena nastali spomenici poput Dioklecijanove palače u Splitu, mnoge crkve i građevina diljem Dalmacije. Poznat i u svijetu, naime njime je uređeno predvorje zgrade Ujedinjenih naroda u New Yorku. Priča se još kako su dijelovi Bijele kuće u Washingtonu također sagrađeni od bračkog kamena. Za to ne postoje vjerodostojni dokazi, pa i dalje sve ostaje samo na razini priče.

Kamen Sv Petar

SV PETAR je najpoznatiji brački kamen najveće kvalitete.

Kamen Diokles

Diokles je karakterističan po svojem antičkom izgledu.

Kamen Avorio

Avorio, negdje je poznat i kao San Sebastian. Radi se o najčešće korištenom bračkom kamenu.

Kamen Maslinica

Maslinica svojom kvalitetom spada među kvalitetnije kamene s otoka Brača

PROIZVOD DOSTUPAN

Ako ulažete puno vremena i truda za uređenje okoliša, upotreba bračkog kamena je najbolje rješenje. Osim što je ovaj kamen ugodan za oko, on je izdržljiv i namjenjen za upotrebu i u područjima koja tijekom cijele godine doživljavaju velike temperaturne promjene. Jednom riječju odličan je  temperaturni izolator.

INTERIJERI

Ovaj prirodni kamen interijeru daje jedinstven karakter. Ako ulažete puno vremena i truda u uređenje interijera, to uvijek treba prikazati na poseban način. Odabir prirodnog kamena je tada najbolji izbor. Kamen se tada može dizajnirati prema Vašim točnim specifikacijama. Na primjer podne (ili zidne) pločice mogu biti četvrtaste ili zakrivljene, ovisno o izgledu sobe.

Kako naručiti BRAČKi kamen?

Ako je Vaš izbor Brački kamen – niste pogriješili. Pogledajte našu ponudu ili u nekoliko jednostavnih klikova pošaljite nam upit.  Tada ćemo za vas pronaći najbolje rješenje.

Kontakt forma

Podijeli