DEKORATIVNI KAMEN

Dekorativni kamen u željenoj završnoj obradi

Dekorativni kamen više nije luksuz. Zahvaljujući modernoj tehnologiji exploatacije i obrade postao je cjenovno prihvatljiviji. Za razliku od ostalih materijala ima dulji vijek trajanja otporniji je na atmosferilije i njegovo održavanje iziskuje minimalan trošak vremena i novca.

Dekorativni kamen je i odličan izolator. Njegovom ugradnjom troškove uporabe klima uređaja i grijanja svodi na minimum. Kamen je i dobar zvučni izolator jer dodatnom ugradnjom dobrih prozora i vrata, možete zaboraviti na buku.

Prirodni kamen je otporan i na vatru.

Proizvodi od kamena koji se koriste u građevinarstvu i arhitekturi su ekološki prihvatljivi jer ne zahtijevaju dodatno održavanje kemikalijama ili premazima, a traju godinama.

Dekorativni kamen za fasade

Fasada je najviše izložena različitim vremenskim uvjetima. Prirodni kamen je jedan od najboljih toplinskih izolatora i kao takvi stvaraju idealne životne uvjeta u prostorima. U samom početku odabir prirodnog kamena za fasade je skuplji ali je dugoročno jeftiniji od mnogih suvremenih materijala za izolaciju. To će se na kraju reflektirati po nižim računima za struju, već i pozitivnom utjecaju na okoliš.

dekorativni kamen za fasade
kamen travertin

Kamen za bazene

Rubni kamen je važan detalj, jer o njemu ovisi cjelokupan izgled bazena i prostora oko bazena. U samom početku odabir prirodnog kamena je skuplji izbor ali je na duži rok jeftiniji od mnogih suvremenih materijala jer prirodni kamen ne zahtijeva održavanje.

Kamen za podove i stepeništa

Prirodni kamen za stepeništa i podove daje interijerima poseban pečat. Osim što se cijeli prostor uljepšava, kvalitetnim odabirom vrste kamena i završne obrade, do izražaja dolazi njegova funkcionalnost. Uslijed djelovanja vlage, raznog opterećenja na umjetnim materijalima nastaju oštećenja. To znači da će izblijediti ili posiviti ili izgubiti svoju funkcionalnost. Međutim kvalitetan prirodni kamen kad se koristi za podove ili stepenice traje stoljećima.
avorio kamen
dekorativni kamen za interijer

Kamen za interijere

Dekorativni kamen za interijer daje nekretninama poseban pečat. Osim što se cijeli prostor uljepšava, prirodni kamen je odličan prirodni izolator. Osim toga, kvalitetnim odabirom vrste kamena i završne obrade, sve te karakteristike dolaze još više do izražaja.

Kameni blokovi

Kameni blokovi dostupni su u najčešćim veličinama od 3.5-4,5 m3 (2950 x 1200 x 1150 ili 2600 x 1400 x 1050), specifične težine 2700 kg
brac stone blocks
gaterske ploče

Gaterske ploče

Gaterske ploče mogu biti raznih dimenzija. Mogu biti u završnoj obradi: Rezane, Brušene, Polirane, Antikato- četkane, Štokovane, Štokovane +četkane, Pjeskarene, Pjeskarene +četkane.