Kamen za stepeništa i podove

Prirodni kamen za stepeništa i podove daje interijerima poseban pečat. Osim što se cijeli prostor uljepšava, kvalitetnim odabirom vrste kamena i završne obrade, do izražaja dolazi njegova funkcionalnost.

Zašto je korištenje prirodnog kamena za stepeništa i podove odličan izbor?

Korištenje prirodnog kamena u samom startu predstavlja skuplji izbor. Međutim na duži rok jeftiniji je od mnogih suvremenih materijala jer prirodni kamen ne zahtijeva održavanje. Danas, zahvaljujući razvoju tehnologije eksploatacije i obrade kamena, njegova upotreba kod podova ili stepeništa je postala široko dostupna. Obzirom na sve popularniji trend gradnje uz uporabu ekološki prihvatljivih materijala, korištenje prirodnog kamena za podove i gazišta jedno je od najboljih rješenja.

Velik izbor i prirodan izgled

Prirodni kamen za dostupan je u različitim bojama, teksturi i obradi. Bez obzira na to dali se radi o potpunom korištenju ili djelomičnom, prirodnim kamenom ćete postići željeni efekt.

Kamen za podove ili stepeništa ima prirodnu ljepotu koja ga čini jedinstvenim. Uslijed djelovanja vlage, čestog hodanja, raznog opterećenja na umjetnim materijalima nastaju oštećenja. To znači da će izblijediti ili posiviti ili izgobiti svoju funkcionalnost. Međutim kvalitetan prironi kamen kad se koristi za podove ili stepenice traje stoljećima. Ukoliko ipak dođe do oštećenja, rubni kamen može se sanirati istom vrstom kamena. To je još jedan dokaz da proizlazi da prirodni kamen ne zahtijeva održavanje, a ni korištenje skupih premaza.

plano kamen za gazišta
avorio kamen za stepenice

Prostorije gdje se koristi prirodni kamen su efektnije i ljepše

Ako ulažete puno vremena i truda za uređenje gazišta, interijera ili venjskog dijela, upotreba prirodnog kamena je najbolje rješenje. Bez obzira želite li prodati ili obnoviti svoj dom, korištenje prirodnog kamena je investicija koja će se višestruko isplatiti. Takve nekretnine zbog svoje spercifične ljepote postižu puno bolju cijenu na tržištu. Ukoliko iznajmljujete kuću možete računati i na veću cijenu najma kojeg možete postići.

travertin za stepenice interijer

Moguće završne obrade

Za fasade preporučujemo slijedeću završnu obradu kamena: brušenje, pjeskarenje, pjeskarenje i brušenje, štokovanje te štokovanje i četkanje. Međutim ako prirodni kamen upotrebljavate za interijer, preporučujemo: poliranje i brušenje.

Kako naručiti Kamen za podove i stepeništa?

Ukoliko želite koristiti prirodni rubni kamen za podove i gazišta – niste pogriješili. U nekoliko jednostavnih klikova pošaljite nam upit na kojega ćemo Vam dati najbolju ponudu i rješenja za Vas.