Prirodni Kamen za Fasadu

Prirodni kamen je jedan od najstarijih materijala u građevini koji služi za oblaganje fasada. Pojavom tehnologije vađenja, rezanja, obrade kamen je postao dostupniji. Danas je u trendu gradnja održivih objekata uz uporabu ekološki prihvatljivih materijala, stoga je prirodni kamen jedno od najboljih rješenja.

Zašto je dobro fasade obložiti kamenom?

Fasada je najviše izložena različitim vremenskim uvjetima koji se mogu brzo prenijeti na unutarnji prostor. To znači da izravno utiče na uvjete života. Prirodni kamen je jedan od najboljih toplinskih izolatora i kao takvi stvaranje idealne životne uvjeta u takvim prostorima. U samom početku odabir preirodnog kamena za fasade je skuplji ali je na duži rok jeftiniji od mnogih suvremenih materijala za izolaciju. To će se na kraju reflektirati po nižim računima za struju, već i pozitivnom utjecaju na okoliš.

kamen plano fasada

Velik izbor i prirodan izgled

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, prirodni kamen je dostupan u različitim bojama, teksturi i obradi. Bez obzira na to dali se radi o modernim ili klasičnim fasadama, prirodnim kamenom ćete postići željeni efekt.

Kamen ima prirodnu ljepotu koja ga čini jedinstvenim. Izuzetno je izdržljiv i otporan na vatru. Osim toga, na klasičnim fasadama uslijed djelovanja kiše, vjetra i sunca nastaju oštećenja. To znači da će izblijediti ili posiviti. Međutim kvalitetno izrađene kamene fasade mogu trajati stoljećima. Ukoliko ipak dođe do oštećenja, kamena fasada može se sanirati istom vrstom kamena. Iz toga proizlazi da prirodni kamen ne zahtijeva održavanje, a ni farbanje skupim bojama.

kamen avorio za fasade
travertin za fasade

Kuće s kamenom fasadom postižu bolju cijenu na tržištu

Ako ulažete puno vremena i truda za uređenje fasade, upotreba prirodnog kamena je najbolje rješenje. Bez obzira želite li prodati ili obnovitisvoj dom, prirodni kamen investicija je koja će se višestruko isplatiti. Takve nekretnine zbog svoje ljepote i kvalitetne izolacije postižu puno bolju cijenu na tržištu. Stoga povećajte vrijednost svog doma fasadom od prirodnog kamena!

kamen plano za fasade

Moguće završne obrade

Za fasade preporučujemo slijedeću završnu obradu kamena: brušenje, pjeskarenje, pjeskarenje i brušenje, štokovanje te štokovanje i četkanje

Kako naručiti Kamen za fasade?

Ukoliko želite koristiti prirodni kamen za fasadu – niste pogriješili. U nekoliko jednostavnih klikova pošaljite nam upit na kojega ćemo Vam dati najbolju ponudu i rješenja za Vas.