Rubni kamen za bazen

Rubni kamen je važan detalj, jer o njemu ovisi cjelokupan izgled bazena i prostora oko bazena. Na taj način cijeli se prostor uljepšava. Valja biti jako oprezan prilikom izbora samog rubnog kamena i završne obrade. Naime osim estetike, važna je funkcionalnost i sigurnost.

Zašto je prirodni kamen za bazen najbolji izbor?

Zahvaljujući razvoju tehnologije eksploatacije i obrade kamena, njegova upotreba kod izrade rublih dijelova bazena ili ukrašavanja samog bazena je postala široko dostupna. Obzirom na sve popularniji trend gradnje uz uporabu ekološki prihvatljivih materijala, korištenje prirodnog kamena za bazene jedno od najboljih rješenja.

U samom početku odabir prirodnog kamena je skuplji izbor ali je na duži rok jeftiniji od mnogih suvremenih materijala jer prirodni kamen ne zahtijeva održavanje.

plano kamen za bazene

Velik izbor i prirodan izgled

Prirodni kamen za bazene dostupan je u različitim bojama, teksturi i obradi. Bez obzira na to dali se radi o potpunom korištenju ili djelomičnom, prirodnim kamenom ćete postići željeni efekt.

Kamen za bazen ima prirodnu ljepotu koja ga čini jedinstvenim. Uslijed djelovanja vode, vjetra i sunca na umjetnim materijalima nastaju oštećenja. To znači da će izblijediti ili posiviti. Međutim kvalitetan rubni kamen za bazene traje stoljećima. Ukoliko ipak dođe do oštećenja, rubni kamen može se sanirati istom vrstom kamena. To je još jedan dokaz da proizlazi da prirodni kamen ne zahtijeva održavanje, a korištenje skupih premaza.

kamen travertin za bazene
travertine rubni kamen za bazen

Bazeni s rubnim prirodnim kamenom su efektniji i ljepši

Ako ulažete puno vremena i truda za uređenje bazena, upotreba prirodnog kamena je najbolje rješenje. Bez obzira želite li prodati ili obnoviti svoj dom, korištenje prirodnog kamena je investicija koja će se višestruko isplatiti. Takve nekretnine zbog svoje spercifične ljepote postižu puno bolju cijenu na tržištu. Ukoliko iznajmljujete kuću s bazenom možete računati i na veću cijenu najma kojeg možete postići.

travertin fasada bazen

Moguće završne obrade

Za fasade preporučujemo slijedeću završnu obradu kamena: brušenje, pjeskarenje, pjeskarenje i brušenje, štokovanje te štokovanje i četkanje

Kako naručiti Kamen za bazen?

Ukoliko želite koristiti prirodni rubni kamen za bazen – niste pogriješili. U nekoliko jednostavnih klikova pošaljite nam upit na kojega ćemo Vam dati najbolju ponudu i rješenja za Vas.