Prirodni Kamen u građevinarstvu i arhitekturi

Korištenje prirodnog kamena u projektima zelene gradnje

Korištenje prirodnih materijala, kao što je kamen, povećava učinkovitost korištenja resursa – energije, vode i materijala. Osim toga smanjuje se štetan utjecaj na ljudsko zdravlje i okoliš tijekom životnog ciklusa zgrade. Korištenje prirodnog kamena zahtijeva pažljivo razmišljanje i odabir. S druge strane, povrat investicije od korištenja prirodnih materijala – kamena, značajno premašuju potrošeno vrijeme i novac.

5 razloga zašto koristiti prirodni kamen

“Kamen je prirodni materijal. Za njegovo stvaranje nisu potrebni drugi materijali ili resursi. Prirodni kamen ne sadrži štetne kemikalije ili toksine.”

“Kamen podnosi test vremena. Čak i ako je kamen u početku skuplji, više će se isplatiti i smanjiti buduće troškove u usporedbi s drugim materijalima koje treba često popravljati ili zamjenjivati.”

“Velika ponuda različitih oblika i tehničkih karakteristika koje omogućuju upotrebu kamena u širokom spektru primjena. ”

“Kamen je jednostavan za održavanje. Ako se pravilno održava, trajat će godinama i nagrađivat će vas svojom ljepotom. Postoje i sredstva za čišćenje i održavanje koja su pristupačna i jednostavna za upotrebu. Mnoga od ovih sredstava ne sadrže štetne kemikalije i ne zagađuju ​​okoliš.”

“Prirodni kamen se u potpunosti može reciklirati i tijekom svog vijeka može služiti mnogim različitim namjenama i svrhama. Samo recikliranje vrlo je održiva opcija i održiv način da se osigura da se vijek upotrebe u potpunosti iskoristi. “

brački kamen
kamen plano

Vaš najbolji izbor

Odaberite korištenje prirodnog kamena za uređenje Vašeg doma

Prirodni kamen u odnosu na umjetne i industrijske materijale je bolji izbor jer se može koristiti od izrade izradu stupova, ograda, dovratnika pa čak i za izradu namještaja. Zadržava efekt prirodnog izgleda i dobro se uklapa u okoliš.
Odabirom prirodnog kamena pokazujete da preuzimate odgovornost za brigu o Zemlji aktivnim nastojanjem da očuvate, obnovite ili poboljšate prirodni okoliš.

plano interijer

Proizvodi

Završna obrada po Vašoj želji

Prirodni kamen moguće je dobiti u nekoliko vrsta završnih obrada. Prednosti završne obrade kamena su: kamen s godinama izgleda sve bolje, nizak utjecaj na okoliš. Osim toga poboljšavaju se izdržljivost i otpornost. Sama završna obrada prirodni kamen čini raznovrsnijim i jedinstvenim.

plano obrada
plano stepenice

Još razloga za korištenje prirodnog kamena?

Napravite fasadu i interijer drugačijim i ljepšim

Najbolja kvaliteta

Korištenjem prirodnog kamena, dugoročno povećavate vrijednost vašeg doma. Možete ga koristiti za fasade, stepeništa i podove – pa čak i za interijer i namještaj.

Moderan bez obzira na trendove

Upotreba prirodnog kamena je uvijek bila najbolje rješenje unatoč pojavi modernih materijala.

Isplativost na dug period

U startu platite više, dugoročno uštedite najviše

Kada uspoređujete materijale, uzmite ih u obzir s aspekta troškova životnog ciklusa. Čak i ako je kamen u početku skuplji, više će se isplatiti i smanjiti buduće troškove u usporedbi s drugim materijalima koje treba često popravljati ili zamjenjivati.